O nama

SME HUB predstavlja jedinstven poduhvat usmeren ka ostvarivanju značajnih transformacija u jednom od najvažnijih delova srpske ekonomije – sektora malih i srednjih preduzeća, kako bi dodatno unapredili njihovо poslovanje, veštine i kapacitete, i stekli uslove odnosno ispunili kriterijume za saradnju sa multinacionalnim i velikim domaćim kompanijama koje posluju u Srbiji.

 

SME HUB čini tim stručnjaka, sa višedecenijskim iskustvom iz različitih industrija, proizvodnih delatnosti, kao i razvoja malih i srednjih preduzeća, koji su spremni da odgovore na sve zahteve tržišta. Preciznom selekcijom domaćih malih i srednjih preduzeća, SME HUB tim kreira baze potencijalnih dobavljača prema potrebama multinacionalnih i velikih domaćih kompanija. Na ovaj način pružamo podršku u uspostavljanju saradnje sa adekvatnim lokalnim dobavljačima, koja može rezultirati skraćivanjem lanca snabdevanja, rokova isporuka i sticanjem bolje kontrole nad proizvodnim procesima i troškovima. Sa druge strane,  mala i srednja preduzeća, imaće jedinstvenu priliku da, kroz SME HUB, iskoriste svoj potencijal i dodatno se razviju, kako bi postali konkurentni na globalnom tržištu i stvorili priliku za poslovnu ekspanziju.

 

Projekat „SME HUB“ rezultat je javno-privatnog partnerstva između Vlade Švajcarske, koju predstavlja Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i srpske kompanije ICT HUB.

Švajcarska vlada

Švajcarska i Srbija imaju dugogodišnje partnerstvo od 1991. godine uz finansijsku pomoć od preko 400 miliona evra. Švajcarska je jedan od najvažnijih bilateralnih donatora. Srbija će i u predstojećem periodu ostati prioritetna zemlja za saradnju za švajcarski program sa Istočnom Evropom.

 

Nadovezujući se na dugoročno prisustvo Švajcarske u zemlji i ranija dostugnuća, kroz Švajcarski program saradnje za Srbiju za 2022-25. sa ukupnim budžetom od oko 95 miliona evra, Švajcarska će doprineti održivom razvoju i inkluzivnom rastu, uz podsticanje demokratskih procesa, u znak podrške napretku Srbije ka evropskim standardima i vrednostima. 

 

Više informacija o SDC možete pronaći ovde.

ICT Hub

ICT Hub je priča o razmeni i rastu kroz promene. ICT Hub je stvoren da podstakne razmenu među kreativnim ljudima koji se dobro razumeju. Počeli smo 2014. kao centar za inovacije i tehnološko preduzetništvo. Od početka spajamo ljude, startup timove, kompanije i organizacije i pružamo im konsultacije, edukaciju i podršku. Brzo smo izrasli u jednog od ključnih igrača u lokalnom i regionalnom ekosistemu. 

 

Danas, mi smo tim posvećen otključavanju potencijala ljudi i biznisa, od malih timova do korporacija. U vreme promena, pomažemo im da se prilagode, prepoznaju prilike i rastu. 

 

Više informacija o ICT Hub možete pronaći ovde.

SME HUB tim

Image

Aleksandar Goračinov

Project Director

Image

dr Vladimir Matović

Senior business transformation expert

Image

Ana Jovanović

Communication manager

Image

Ivana Kaljević

Business transformation consultant

Image

Natalija Golović

Monitoring and Evaluation Coordinator

Image

Marina Blagojević

Project coordinator

Image

Jelena Radivojević

Finance Administrative Manager